dilluns, 15 de febrer del 2010

EL COS COM A SUPORT DE L´ART

Video El cos com a suport de l´art.

DPEA - Les TAC a l'educació artística a primària. Visual i plàstica


El costum de decorar el cos no es exclusiu de l’art actual, que va iniciar-se amb el body art als anys 60. Aquesta pràctica ha estat present des de temps llunyans en algunes comunitats o tribus d’Àfrica i Oceania que la utilitzen de manera màgica o religiosa en rituals de guerra, fertilitat, mort, etc. En l’actualitat, imbricades en aquest tipus de pràctiques, trobem influències en els tatuatges, la cirurgia plàstica, el carnaval…

Els artistes contemporanis que s’emmarquen dins el body art en general basen les seves actuacions en el happening i la performance, per tant és un art efímer que utilitza la fotografia i el vídeo com a testimoni o document d'ell mateix. En general el que es prioritza és el procés, la recerca de les possibilitats expressives visuals i sonores i els conceptes que es volen comunicar, més que l'obra final.

Una vegada hem indagat sobre els artistes i les seves obres hem dissenyat una acció que respon a la necessitat d'expressar alguna idea, emoció o concepte a partir de l'acció de pintar-se el cos, documentant-la mitjançant la fotografia.

Passos a seguir:

1. Pensem primer que és el que volem comunicar (des de sensacions amb els colors, el moviment, expressió de sentiments, alegria, tristesa, por, simbolismes del foc, de la mort…) i en funció d’això utilitza els materials que s’adeqüin a la proposta. La pintura corporal comporta una voluntat de comunicació que conté un plantejament creatiu i artístic.

Utilitzarem barres de maquillatge.

Per dissenyar l’acció et pot ser útil dibuixar sobre una fotografia del propi cos, ja que et permet fer canvis de traç i color i avançar com poden ser els resultats. També ho pots fer amb un programa de dibuix, obrint una imatge pròpia i dibuixant a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada